Ezt a bejegyzést már elég régen megszerettem volna írni. Ami késik, nem múlik, csak a napiság csorbul újra és újra. De hadd csorbuljon, addig jó, amíg van minek...
Szóval, talán ismeritek Kobe Bryant nevét. A Los Angeles Lakers játékosa volt, vagyis kosárlabdázó. Talán hallottatok a kobé marháról. Ez az a japán marhafajta, ami a Kobe nevű tartományból származik és állítólag sörrel masszírozzák. Nos, valójában rizsborral permetezve masszírozzák őket és sörrel itatják, a forró nyári napokon akár dupla adaggal, ami segít fenntartani az állatok étvágyát és így a zsírállományt. (Bár erről nem minden általam olvasott cikk szerzője értett egyet.) A kobé marha külföldön utántenyésztett fajtáját nevezik wagyunak, tiszta kobei fajta ugyanis nem exportálható.
Na, de hogy is jön össze akkor a kosárlabdázó és a marha? Állítólag a szülei a kobei marha után nevezték el a gyermeket - az ételt egy vendéglő étlapján látják. Az igazságot nehéz lenne kideríteni ezzel kapcsolatban, de pletykának azért nem rossz.
Wagyu marha és az ő húsa
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.